Præsentation

Niels H. K. Arbøl, f. 1951 i København. Lektor, cand. scient. et art. i biologi og religion. Siden 1987 har han undervist i gymnasium og på HF (VUC, Aalborg). Han er forfatter til en række bøger inden for biologi, samfundsvidenskab og religion, hvoraf flere er blevet oversat til andre sprog, ligesom han har skrevet talrige artikler inden for samme emner. Han har deltaget i flere TV- og radioudsendelser.

Siden 1991 har han, ved siden af sit arbejde som gymnasielærer, drevet et mindre bogforlag, Queenswood Media Productions, og produceret enkelte dokumentarfilm til TV.

Som biolog har han de senere år forsket i emnet moderskab og været indbudt som foredragsholder, bl.a. for læger i Nordjylland.

Politisk aktiv først i Kristeligt Folkeparti, siden i Centrum-demokraterne, hvor han var opstillet til folketingsvalget i Ringkøbing Amt i 1998. Han har derudover været formand for det tværpolitiske Kristendemokratisk Forum, lokalformand for den Danske Europabevægelse på Østerbro i København og medlem af en tværpolitisk tænketank under regeringen Schlüter. Fra 2006 valgte han det Radikale Venstre, og den 9. maj 2017 blev han opstillet i Brønderslev som en af partiets folketingskandidater for hele Nordjylland.

Han er flygtningeven og med i Venligboerne på lokalt plan. Siden 1987 har han boet i Dronninglund i Nordjylland. Han har en søn, to voksne døtre samt tre børnebørn.